Ползи от PBN сайтове

Класирането на сайт в Гугъл става все по-трудно през последните години заради нарастващата конкуренция и използването на все по-сложни ресурси в SEO бранша. Има технология, кото все още помага много успешно в подобряването на разпознаваемостта на бизнеса в интернет пространството. Eто и някои от ползите при използване на PBN мрежата от сайтове за по-високи позиции в Google.

Полза 1 от PBN сайтове:

Понякога се случва да се класирате по думи, по които не желаете. Или да не можете да премахнете дадени линкове които сочат към вас.

Една от най-големите ползи от използването на PBN-и e възможността да си подберете конкретни ключовите думи, по които потребителите да ви намират в Google. След като проучите по кои фрази хората търсят вашите продукти, можете да подпомогнете намирането ви в SERP-a като насочите силата на линковете от ПБН сайтове с конкретните фрази към вашия сайт.

Идеята на PBN сайтовете е чрез изграждане на връзки към вашия сайт да прехвърлят своята сила (link juice) към вашия сайт.
Разбира се връзките и анкорите (името на връзките) трябва да се правят разумно.

Полза 2 от PBN сайтове:

Има голямо конкуренция от различни сайтове и броят на страниците в интернет пространството постоянно нараства. Човек може да се справи с конкуренцията, като харчи пари за AdWords, надявайки се на промяна, но цените на реклама все повече се повишават. Други наблягат на това да създадат силен уебсайт, който да предлага качество по отношение на информацията.

Въпреки това е доста трудно да се използват тези общи стратегии, за да изместите сайт, който е над вашия в търсачката, тъй като той ще има и повече рефериращи ликове към него от различни източници.

Ето затова, за да спестите време, пари и нерви и за да се представите по-добре във вашата област ще трябва да се възползвате от линкове, които да сочат към вашия сайт чрез мрежа от блогове (PBN), както и да съчетаете това по възможност и с други линкове (от блог постове, новинарски сайтове и други)

Съответно, това е много често използвана тактика, която някои конкуренти използват, за да класират сайтовете си високо, като ползват линкове под наем от такива мрежи от сайтове или директно закупуват PBN-и.
Други причини поради които да използваме PBN сайтове.

1. Чрез мрежата от сайтовете вие имате контрол върху линковете, които да сочат към вас. Може да решите да използвате или линк, сочещ към целия сайт, или към конкретна страница. Освен това вие решавате какъв текст да се използва във всеки PBN, ако желаете да ползвате линк във статия, а не само отделен линк към вас.

Чрез добра маркетингова тактика и селектирането на правилните ключови думи, по които да бъдете търсени, както и колко често да се повтаря в рамките на тези PBN-и, ще се изгради мощна линк билдинг стратегия.

Чрез добра маркетингова тактика и селектирането на правилните ключови думи, по които да бъдете търсени, както и колко често да се повтаря в рамките на тези PBN-и, ще се изгради мощна линк билдинг стратегия.

2.  Винаги можете да се откажете от някой линк, докато това би било по-трудно, при гестблогинга, при някои други SEO методи, а в някои места дори невъзможно.

Да се разчита само на една SEO техника в днешно време, не е добра идея. PBN сателитните сайтове са полезни за бързото класиране на съдържанието, но се препоръчват да се използват и други стратегии, с цел всичко да изглежда натурално в очите на Гугъл